Het leven en de werken op Jan-deJong.nl

 

 

 

thuis  |  beelden  |  columns  |  recensies  |  essays  |  500 woorden   

 

 

Amuse  |

 

 

'Mooi Keetje'

(bron: CuBra.nl)


 

 

 

Mini's en Punto's  |

 

 

Als je een beetje mee wilt tellen in de wereld, heb je je vast op enig moment afgevraagd hoeveel mensen er in een Mini kunnen. Het hipste autootje ter wereld gaat al decennialang gebukt onder vandalen die in het Guinness Book of Records willen. Het feit dat grootheden als Paul McCartney en Mr. Bean zich ooit aan de Mini verbonden hebben, werkt kennelijk sterk op de egos van mensen die verder niet zo veel kunnen.

Het record staat inmiddels op 26. Het werd gevestigd door een groep jonge, extreem lenige danseressen die maandenlang keihard hadden getraind. Dus niet iets om na het degradatiefeest met de voetbalclub te proberen. Het is maar dat u het weet.

Ik kom hierop omdat ik onlangs getuige was van een nog veel heftiger record. Op de dag dat in Oosterhout de deelname van een ongelukkige 27-jarige stadgenote aan Utopia het gesprek van de dag vormde, zaten wij op het terras van een pub in York en zagen het wereldnieuws zich voor onze neus afspelen.

Het was warm, 29 graden. En de stemming op het terras was al opperbest, toen ook die bruine, ongewassen Fiat Punto nog recht vr ons stopte. De chauffeur stapte uit, een opvallend keurig gekleed jongmens. Hij liep om het autootje heen en opende galant het achterportier. En toen gebeurde het. Er bewoog wat in dat wagentje dat heel langzaam naar de deuropening schokte. Er verscheen iets wits. Witte kant. Er volgde een been. Waarna zich een stevig ingepakte heup naar buiten wrong. Even kantelen, en toen nog een been en een heup. Het kon niet op! Daarna perste zich een enorm bovenlijf het voertuig uit, van wat eenmaal buiten een nog na lillende, jonge bruid bleek te zijn. Maar wat voor n!

Even dachten wij dat het autootje opgelucht zuchtte. Maar dat was niet zo. Het was het bruidsmeisje, dat ook nog op die achterbank had gezeten.

Mijn lief en ik noteerden met journalistieke nauwkeurigheid: hoeveel bruid kan er in een Fiat Punto? Het antwoord: hl veel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.Jan-deJong.nl  |